Astrologische blik op de politieke deining

Zaterdag 28 augustus 2010

Mercurius de boodschapper van de goden werkt ook voor de politiek.
De baan van Mercurius loopt, vanaf de aarde gezien, 2x per jaar even anders. Hij lijkt dan in zijn baan achteruit te lopen. Dit noemen we retrograde lopen. Ook op dit moment, augustus 2010 is dat het geval.

Oude verhalen of oude contacten doemen op vanuit het niets. Opeens is daar een telefoontje van een bijna vergeten kennis of vriend. Op tv valt in deze tijd zo nu en dan op hoe nieuwslezers zich vergissen, verspreken of de bijbehorende film start niet op. Mercurius de planeet van onze afspraken en communicatie, ons denkpatroon, maakt overuren. In deze tijd kunnen afspraken maar beter met potlood worden genoteerd want er kunnen vaker dan anders verschuivingen plaatsvinden. En wat afgesproken werd of besproken werd kan zomaar weerlegd worden. VVD’er Rutte probeerde een heel snel kabinet te formeren, maar slaagde daar niet in. Zoals de zaken er nu voor staan zal het misschien wel pas na Prinsjesdag zijn.
Ondertussen beraden CDA coryfeeën zich over de samenwerking met de PVV. CDA achterban staat meestal als één blok achter zijn voorzitter of partijbestuurder maar daar is op dit moment geen sprake van. Men roert zich flink en laat zich horen. Gemopper en gemor en er gaan stemmen op zich te beraden. Volgens demissionair minister Verhagen komt dat allemaal best goed op de partijbijeenkomst. Beter is het daar nog niet zo zeker van te zijn, volgens mij. Mercurius retrograde woelt en draait datgene wat eerder verzwegen werd weer om en kan daardoor verandering eisen. Te snelle beslissingen uit het verleden smeulden als een veenbrandje ondergronds. Het droge klimaat in het teken Leeuw vergrootte de brandjes al maar nu met Mercurius in Maagd is daar een kritische en scherpe blik bij gekomen. Het verleden wordt geanalyseerd en te mager bevonden. Men geloofd niet meer zonder slag of stoot dat het best wel goed komt. Het teken Maagd kijkt ook naar gezondheid en wellicht denkt de achterban van Maxime anders dan hij,dat dit geen gezond kabinet kan worden. Tot 12 september loopt Mercurius retrograde, tot die tijd zal men meer denken en mopperen binnenskamers dan voor 9 juni ooit verwacht werd. We zullen het snel genoeg horen, het rommelt, kraakt en piept in Den Haag.Astrologische blik op de politieke deining

Dinsdag 16 maart 2010

De horoscoop van Nederland en de komende politieke wendingen.
Het rommelt in politiek Den Haag, Kant, Eurlings en Bos pakten opeens de koffers en niemand die het aan had zien komen. Het gezin en de relatie hebben mogelijk de doorslag gegeven in deze toch wel onzekere tijden. Het is een zwaar vak met weinig ruimte voor thuis.
Als astroloog zie ik de planeet Saturnus net nog in het teken weegschaal staan. Het relatie teken van de dierenriem. Saturnus vraagt naar de grenzen, verlangt ook verantwoordelijkheid. Welke politicus heeft of maakt nu een goed verhaal in aanloop naar 9 juni? Kan Job Cohen de kiezer overtuigen van zijn gelijk? Wat is de visie van Roemer van de SP?

De horoscoop van Nederland laat sterke transits zien. Het aanzien, de top van de horoscoop, wordt bezocht door Neptunus. Een planeet van verwarring, chaos soms, een onduidelijke richting. Waar gaat het heen de komende verkiezingen? Welke partij(en) zal Nederland gaan besturen? Welke partij kan Nederland besturen? Tegelijkertijd staat Pluto, de planeet van transformatie en ommekeer, op de Dsc klaar. De partners moeten met elkaar in conclaaf, het wordt misschien veel geven en minder nemen. En ook wellicht veranderingen uitleggen aan de achterban. Zoals de zetelverdeling er nu voorstaat, kan het wel eens een hete zomer worden voor diverse partijen. Voorwaar geen sinecuur. Bij voorbaat petje af voor degene die deze klus kan klaren.
De verkiezingen kunnen pijnlijke uitslagen geven waar de politiek en het volk van in verwarring raakt. Ik hoop op een wijze man of vrouw die de verandering vorm kan geven dit met goed leiderschap zonder haantjesgedrag of loos politiek gekrakeel waar niemand iets mee opschiet.
Of je nu gelooft of niet een goede hand van boven kan zeker geen kwaad. Het volgende kabinet heeft buitengewone krachten nodig om crisis het hoofd te bieden.

CURRENT MOON

ASTRO BLOG

28 augustus 2010

Mercurius de boodschapper van de goden werkt ook voor de politiek...

Lees verder!